DINGO A3 Glider Kit 796mm
search
  • DINGO A3 Glider Kit 796mm
  • DINGO A3 Glider Kit 796mm

DINGO A3 Glider Kit 796mm

295,00 kr
Inkl. moms
Kvantitet
Finns i lager

Ett byggsats av helt balsa A3-kategorin gratisflygplan med en uppbyggd vinge och svans. En idealisk introduktion till den klassiska byggnaden och dop- och vävnadsbeläggning. CNC-skurna delar. Handlansering eller hi börjar med 25 m (82 fot) draglina.

Ett byggsats för friflygplan i kategorin all-balsa A3 med en vävnadstäckt uppbyggd vinge och svans. En idealisk introduktion till den klassiska byggnaden och dop&vävnadsöverdrag för alla som inte har glömt att några av de viktigaste flygplanen i historien var gjorda av trä. Du vet - Wright Flyer, Bleriot XI, deHavilland Mosquito... A3 är en tjeckisk nationell kategori för gratisflygflygplan på ingångsnivå; du kan tänka dig det som nedskalad F1H/A1 gliderklass - modellerna är mindre och väldigt lätta att bygga så att du kan börja erövra himlen direkt. Vår Dingo är ett bra handskjutflygplan; den justerbara sidodragkroken tillåter högstart med 25 m (82 fot) bogserlina som A3-kategorin kräver.

Exakta CNC-skurna delar, plan i full storlek och detaljerad bruksanvisning gör monteringen mycket enkel; endast mycket grundläggande modelleringsverktyg (en modelleringskniv, sax, modelleringsstift, fin platt borste), lim (UHU-Hart, medium CA etc.) och adhesiv & krympande dope krävs.

Designad och tillverkad i Tjeckien.

Satsens innehåll: CNC-skurna balsadelar av flygkropp, vinge och stjärt, lövträpinnar, sandpapper, ballast, gummiband, justerbar sidodragkrok, vit täckpapper, klistermärken, byggplan i full storlek och bruksanvisning.

Bulkpaket (10, 20...30 st) till reducerat pris för modellklubbar och organisationer tillgängliga på begäran.

Vingspann [mm] 796
Längd [mm] 655
Vikt (min. 150 g) [g] 150
Kontrollerade funktioner ingen
Byggsvårigheter S1
Driftssvårigheter P0
KAV02.8039
1 Produkt