Rookie
search
  • Rookie
  • Rookie
  • Rookie

Rookie

210,00 kr
Inkl. moms
Kvantitet
Finns i lager

Våra kit och produkter passar nybörjare, avancerade och experter, om du klickar på produktinformationen kan du se vilken kategori kitet i fråga tillhör. Startsatserna är även lämpliga för barn, dock måste tillsyn av en vuxen alltid finnas med när man bygger.

 

-- För bästa prestanda/kondensatorlivslängd, ladda i max 3 sekunder med fulla batterier, 8 till 15 sekunder med mer urladdade batterier --

 

yggnadsbeskrivning Rookie kit. Siffrorna på bilderna motsvarar siffrorna för dessa beskrivningar, klicka på bilden för att förstora.

1. Lägg lim på den trubbiga sidan av kolstaven. (svart pinne)

2. Skjut stabilisatorn (liten vinge) snyggt med urtaget på stickan, se till att limmet får kontakt på båda sidor.

3. Lägg nu lim från det lilla urtaget hela vägen fram till stabilisatorn, glöm inte botten!

4. Skjut nu in rodret i urtaget, över stabilisatorn, stick, tills framkanten på rodret är i jämnhöjd med stabilisatorns. Kontrollera att rodret är limmat på toppen och botten av pinnen och inte bredvid.

5. Kontrollera att allt är fyrkantigt och rakt.

6. Motorsats. Tryck på propellern på axeln, inget lim behövs. Se till att den konvexa sidan är vänd mot motorn och att axeln är helt införd.

7. Propellern på plats. På bilden kan du tydligt se på vilken sida den konvexa sidan är.

8. Ta den högra delen av nospartiet och lägg ett tunt lager lim över hela den vita ytan.

9. Limma fast nosdelen på huvuddelen av nossektionen och se till att skårorna för vingen och rektangeln är i linje med varandra.

10. Motorsats.

11. Tryck försiktigt in kondensatorn i rektangeln som du kan se på bilden. Inget lim behövs ännu.

12. Tillsätt en rejäl droppe lim där motorn ska sitta, som visas på bilden, och låt torka i ca 2-3 minuter.

13. Placera motorn på plats och kontrollera att motorn sitter upprätt på den, sett uppifrån och åt sidan. Se till att ledningarna kommer ut på vänster sida av nossektionen. Det tar ett tag för limmet att torka, du kan använda en bit tejp för att hålla motorn på plats.

14. Du kan applicera en droppe lim mellan elektroniken och nosen, och vänd sedan kondensatorn på plats som visas på bilden.

15. Efter att du har applicerat limdroppen måste kondensatorn vändas tillbaka på plats. Vrid inte hela vägen förrän du träffar nosdelen, det 1 mm gapet du kan se på bilden är där limmet sitter.

16. Tryck mycket försiktigt in trådarna i urtagen, det hjälper att rensa upp urtagen i förväg med något tunt som en pennspets, kulspetspenna, tandpetare etc. Använd inte hårda eller vassa föremål för att trycka på trådarna!

17. Bred ut ett tunt lager lim på vänster sida av nospartiet.

18. Limma fast den sista delen av nossektionen, kontrollera trådarna och att alla urskärningar är snyggt i linje med varandra.

19. Titta noga på bilden där denna droppe lim ska placeras! Det är tänkt att skydda ledningarna. Det ger även extra styrka när pluggen dras ut efter lastning. Var noga med att inte spilla lim på andra områden.

20. Skjut vingen genom urtaget i nosstycket. Ta dig tid och kontrollera ledningarna noggrant innan du trycker, de kan fastna i urtaget och gå sönder när du glider igenom.

21. Fortsätt att glida tills vingen är fint i mitten.

22. Ledningarna. Du kan trycka in dessa, mycket försiktigt, i hörnet av vingen och flygkroppen.

23. Skjut in ledningarna i vrån mellan vinge och nosstycke. Var försiktig!

24. Ledningarna ser bra ut så här.

25. Här kan du se var kolstaven måste tryckas. Utskärningarna i nässektionen ger dig lite vägledning i riktningen, men se till att du går rakt in sett uppifrån och från sidan.

26. Kontrollera att allt ligger rakt och lägg på lim i urtagen.

27. Alltid trevligt att göra, ta bort överflödigt lim med fingrarna....

28. Men det gör också lite kaos ...

29. Rookie-paketet är klart! Grattis till ditt modellflygplan, vi önskar dig många fantastiska flygningar och mycket roligt!

rookie-01
10 objekt